RYKTE: Kroat till Veszprém i playmakercirkus

Den ungerska handbollssajten hetmeteres.com skriver att den kroatiske playmakern Igor Karacic kan vara på väg till MVM Veszprém från RK Vardar Skopje.

Enligt hetmeteres.com så har ryktet om Karacics övergång till Veszprém cirkulerat i några veckor men att det först nu blivit allvar då den makedonska sporttidningen ekipa.mk skrivit om det.

Igor Karacic är 27 år gammal och föddes i Mostar 1998. Storebror Ivan Karacic spelar för Bosnien-Hercegovina medan lillebror Igor spelar för Kroatien. I januari vann han EM-brons med det kroatiska landslaget.

Just nu har Veszprém en bra uppsättning av playmakers i islänningen Aron Palmarsson, spanjoren Chema Rodriguez och ungraren Mate Lekai, så varför Karacic skulle vilja gå till Veszprém kan man verkligen fråga sig.

Men, den som följer Handbollskanalen vet att det har varit lite ”oroligt” i det ungerska lägret. Först ryktades det om att Rodriguez var på väg att lämna till fördel för KIF Kolding Kobehavn. Så blev inte fallet utan istället förlängde spanjoren sitt kontrakt med Veszprém till 2017. Nästa rykte som figurerat är att Kiel vill köpa tillbaka Palmarsson som kom till Veszprém, från just Kiel, sommaren 2015. De nya ryktena om Karacic kan möjligtvis stärka uppgifterna om att Palmarsson kan återvända till Kiel då Mate Lekai inte kommer att flytta på sig. Lekai förlängde nämligen sitt kontrakt med Veszprém till 2019 så sent som i maj.

Vi vill poängtera att detta är rykten och att vi på Handbollskanalen tar oss friheten att spekulera fram och tillbaka kring olika scenarion.