Helle Thomsen tar över CSM Bukarest – efter Per Johansson

Helle Thomsen. Foto: Tommy Holl IBL/AOP

Den danske handbollstränaren Helle Thomsen är från och med nästa säsong tillbaka som klubbtränare, och det blir till en av handboll-Europas finaste adresser, skriver danska BT. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Thomsen har skrivit på ett ettårskontrakt med den rumänska storklubben CSM Bukarest. I kontraktet finns även en option på förlängning i ytterligare ett år. Detta bekräftar Helle Thomsen till TV2 Sport.

I Rumänien får Thomsen, förutom vår svenska superstjärna Isabelle Gulldén, öven coacha stjärnor som Line Jørgensen och Cristina Neagu.

– Jag tycker det är ett spännande lag och det är inte säkert att jag någonsin får ett erbjudande från en sådan stor klubb igen, så jag vill prova, säger Helle Thomsen till TV2 Sport.

Det innebär alltså att hon tar över efter Per Johansson som leder laget under våren.

CSM Bukarest vann Champions League förra säsongen och laget är bland favoriterna att vinna årets turnering där man nu spelar kvartsfinal. Helle Thomsen fick överraskande sparken i FCM Handboll inför den rådande säsongen och är nu alltså tillbaka i klubbhandbollen. Hon kommer dock att fortsätta att träna Nederländernas damlandslag samtidigt som hon sköter tränarjobbet i Bukarest.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here