Wedenby förstärker Hallby

Hanna Wedenby. Foto: IF Hallby HK

Ungdomslandslagsspelaren Hanna Wedenby lämnar nu moderklubben BK Heid för spel i IF Hallby HK. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

–Jag kände att jag behövde ett miljöombyte för att ta nästa kliv både i livet och som handbollsspelare, säger Wedenby till Hallbys hemsida.  

Hallby vann årets säsong av Damallsvenskan, vilket innebär att klubben kommer spela i SHE kommande säsong. Hallby kan dessutom glädjas över att man skrivit på ett tvåårskontrakt med lovande Hanna Wedenby. Wedenby kommer senast från BK Heid och flytten till Jönköpingsklubben innebär att vänsternian byter klubb för första gången i livet.

– Hallby är en väldigt familjär klubb, vilket känns viktigt för mig och jag är säker på att jag kommer stortrivas här. Dessutom tycker jag Hallby har något bra på gång som jag gärna vill vara en del av, säger hon till Hallbys hemsida.

Wedenby är endast 19 år gammal, men har redan hunnit med tre säsonger i SHE och flera ungdomslandskamper. I sommar väntar dessutom U20-VM.

– Nu i sommar ska det bli kul att få revansch efter förra årets missade pallplats, och jag är glad att få vara med på det sista U-landslagsuppdraget för min årskull, säger hon till Hallbys hemsida.

Lagets tränare, Joachim Löfstedt, ser fram emot att få förstärkning av Wedenby både i anfall- och försvarsspel.

– Hon kommer framförallt höja upp konkurrensen på 9M och i försvarsspelet. Hon har ett bra genombrott och skott utifrån 9M som vi skall applicera i vårt anfallsspel, säger Löfstedt.