Tränarskifte i Boden – Tobias Pettersson får gå

Tobias Pettersson. Foto (arkiv): Simon Eliasson/Bildbyrån.

Lokaltidningarna har snappat upp en tränarnyhet i Boden Handboll. Tobias Pettersson får inte längre leda laget och klubben letar efter en ersättare som huvudcoach, skriver Norrbottens-Kuriren.

Boden har haft ett par tunga höstmånader i SHE och skrapar i botten efter sju raka förluster. Skrala resultat brukar förr eller senare vara en signal om personalförändringar.

I Bodens fall pekar ordföranden Alina Maglic på en förtroendefråga mellan Tobias Pettersspn och spelarna.

– Det är inte på något sätt ett enkelt beslut som vi har fattat, men det är ett beslut som grundar sig på att det har uppstått en förtroendekris till följd av sportsliga resultat och de olika strategier som han har valt i sitt ledarskap, strategier som inte bygger förtroende längre, säger hon till Norrbottens-Kuriren.

Petterssons gällande avtal gör att klubben erbjuder andra arbetsuppgifter inom verksamheten.

Det återstår att se vem som tar över tränaransvaret, Kenneth Harlin kliver tillfälligt upp från rollen som assisterande i veckans viktiga seriematch mot Kristianstad.

– Jag har tagit på mig att sköta träningar och matcher för att läsa akuta situationen. Men jag har ett jobb och en familj att sköta, så jag kan inte helt plötsligt kliva in som huvudtränare. Om det är vad klubben vill långsiktigt så får de komma med ett erbjudande för att få till en långsiktig lösning, säger han till tidningen.

Tobias Pettersson ledde Boden upp till Elitserien under en framgångsrik period i mitten av förra decenniet. Han var tillbaka för att stötta elitlaget i samband med en tränarrockad under 18/19-säsongen då inhoppet ledde till ett fast kontrakt.

Att Pettersson placerade sitt lag sist i tabellen under upptaktsträffen verkar också ligga honom i fatet.

– Det handlar om att vi inte har nått de framgångar vi hoppats på. Det är svårt att säga om förtroendekrisen uppstått av den strategi som jag tidigare har sagt är märklig och inte något som jag ställer mig bakom. För vi som förening tror på det här laget. Det är ett krav och ett måste att vi själva tror på det här och har det engagemang och ledarskap som krävs, säger Alina Maglic till Norrbottenskuriren.

Länk: Boden Handboll bryter med tränaren