Skurus Ellen Voutilainen årets handbollsspelare i Finland

Skurus Ellen Voutilainen är Finlands bästa handbollsspelare 2021. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN.

Varje år utser medlemmarna i Finlands Sportjournalistförbund de bästa idrottarna i respektive grenar. Ellen Voutilainen, som under året tog SM-guld med Skuru IK, valdes till Finlands bästa handbollsspelare. Voutilainen blir därmed den första kvinna sedan 1999 som vinner utmärkelsen.

Tre år i rad, 1997, 1998 och 1999 blev Katja Nyberg utsedd till Finlands bästa handbollsspelare. Sedan dess har det varit män som prenumererat på titeln. Men när Finlands Sportjournalistförbund röstade fram 2021 års bästa finländska handbollsspelare var det Ellen Voutilainen som fick flest röster.

Under året blev hon svensk mästare med Skuru IK, efter en säsong där hon var en av klubbens nyckelspelare. Ellen Voutilainen är född 2000 och har finska Sjundeå IF som moderklubb.

Utmärkelserna presenteras på torsdag när den finska idrottsgalan arrangeras. Närmast för Ellen Voutilainen väntar finalen i ATG Svenska Cupen, hemma mot Skara HF. Den första av de två matcherna ska enligt planerna spelas på onsdag och sänds i SVT 18.15.