Önnered förlänger med viktig kvartett

Önnereds Linnea Säreborn och Lugis Melissa Petrén Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Under onsdagen kommunicerar Önnered att Ewelina Ström, Louise Karlsson, Lovisa Delac och Linnea Säreborn valt att spela vidare. – Jag har gjort samtliga mina seniorår i Önnered. Vi har påbörjat en resa som kan bli väldigt spännande, säger Säreborn till Handbollskanalen.

Knappt är säsongen över förrän Önnered ställer om för nästa. Trion Karlsson, Ström och Säreborn finns dessutom i klubben till 2021, medan Lovisa Delac som är på väg tillbaka efter knäskada har kritat på för 2019/20.

– Föreningen är övertygad om att alla fyra kommer att kunna bidra väl till att damlaget nästa säsong tar ytterligare ett steg sin målsättning att kunna kämpa om topp 4 placeringar i SHE-ligan, säger elitansvarige. Jozo Matovac till klubbens hemsida.

En av underskrifterna tillhör Linnea Säreborn. Hon skriver också under med eftertryck på viljan att ändra maktbalansen i SHE.

– Vi vill kunna utmana de tre drakarna – Sävehof, Skuru och Höör. Då behöver vi också kunna minska marginalerna oss emellan.

Önnered tar de första stegen på försäsongen den 6 maj. Då utan Victoria Larsson och Malin Sandberg som går till H65 Höör medan Jessica Ehrnbring och målvakten Miranda Nasser hamnar hos lokalkonkurrenten BK Heid. Louise ”Malo” Karlsson (Fredrikstad BK) och Anna Bardis (H65 Höör) är redan klara nyförvärv för det som väntar.

– Det har sett väldigt spännande ut i två säsonger i rad med bra resultat. För egen del känner jag att jag fortfarande kan utvecklas och jag har en roll i dagsläget med stort förtroende som jag tycker om, säger Säreborn.