Officiellt: Tomas Westerlund förstärker Kristianstad Handboll

Tomas Westerlund. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Efter förra säsongen lämnade Tomas Westerlund Eslövs IK efter många år i klubben. Nu har Westerlund klart med ett nytt jobb – som handbollsansvarig för Kristianstad Handbolls ungdomsverksamhet, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Westerlund lämnade BK46 i Finland 1994 och började spela i LUGI. Westerlund tvingades avsluta karriären på grund av en ryggskada och blev istället assisterande tränare för LUGI innan han flyttade över till Eslövs IK. Utöver det uppdraget har finländaren varit landslagstränare på ungdomssidan i Sverige i många år samt förbundskapten för hemlandet Finland.

Nu blir Tomas Westerlund alltså handbollsansvarig på ungdomssidan för Kristianstad Handboll. Så här skriver klubben i pressmeddelandet:

”Westerlunds främsta uppgift i KHK under våren är att tillsammans med nuvarande tränare o ledare, träna och coacha FA samt börja bygga upp klubbens långsiktiga strategier och träning för kommande åldersgrupper. Klubben har bra återväxt med många tjejer kommande år i resp åldersklass och för att ha en Blå Tråd (klubbens översättning av ”röd linje”) och strategi för alla som vill spela handboll i klubben så ska det finnas alternativ på ambitionsnivå och detta är en del som Tomas ska jobba med.”