Officiellt: Sofie Börjesson klar för IK Sävehof

Sofie Börjesson & Hanna Fogelström. Foto: IK Sävehof

Sofie Börjesson har gjort stor succé för Kungälvs HK under säsongen och är en stor anledning till att laget ligger på slutspelsplats. Nu står det klart att IK Sävehof värvar målvakten, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Kungälvs HK har överraskat stort den här säsongen och lagets enskilt bästa spelare har Sofie Börjesson varit. Börjesson ligger trea i målvaktsligan med 40 i räddningsprocent och etta i MEP. Från och med nästa säsong kommer Börjesson att representera IK Sävehof.

– Jättekul att få komma till Sävehof och fortsätta utvecklas. Det ska bli kul med en nystart och att få en ny miljö. Valet föll på Sävehof pga. bra träningsmiljöer och bra förutsättningar för att lyckas. Jag ser fram emot kommande säsonger och hoppas på nya erfarenheter, säger Sofie Börjesson i ett pressmeddelande.

Sävehof fortsätter därmed sin tradition att värva spelare som är fostrade i Kroppskultur. Sedan tidigare har klubben värvat Jenny Alm och Johanna Bundsen från samma klubb och nu blir det alltså Börjessons tur.

– En spelare med mycket vilja och höga ambitioner. Sofie kommer passa väldigt bra in i Sävehof. Hon har gjort en fin säsong hittills i år och kommer bli en viktig spelare för oss de kommande två åren. Det ska bli spännande att följa hennes utveckling på nära håll. Varmt välkommen Sofie, säger Hanna Fogelström i pressmeddelandet.