Nytt tråkigt besked: Alexandra Roos tvingas avsluta karriären

Alexandra Roos. Foto: Viktor Ljungström

Tidigare under fredagen meddelade Robert Månsson att han avslutar spelarkarriären på grund av knäproblem. Även Skara HF:s Alexandra Roos tvingas lägga av på grund av ett knä som inte håller, det berättar högersexan på sina sociala medier.

– Det som skulle få bli ett avsked till idrotten jag älskar mest med mina egna villkor blev istället på grund av knät. Att säga hej då till detta är det mest hjärtskärande jag varit med om för ni som känner mig vet hur mycket jag älskar denna idrott och hur jag vigt mitt liv kring att få leva och vara handbollsspelaren Alexandra, skriver Roos på sina sociala medier.

29-åringen har haft stora knäproblem under karriären och i vintras opererade hon sitt vänstra knä för fjärde gången. Skara HF gick till slutspel för första gången i klubbens historia, men då fanns Roos inte med. Och nu tvingar alltså knäproblemen den finska landslagsspelaren att lägga skorna på hyllan.

Roos spelade 54 landskamper för Finland och gjorde 183 mål. Under karriären representerade högersexan HIFK, GrIFK, Toten HK, Skövde HF och Skara HF.