Maria Adler gör comeback i Lugitröjan – redan imorgon

Maria Adler. Arkivbild. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Maria Adler avslutade sin framgångsrika handbollskarriär redan som 25-åring för två år sedan. Sedan dess har någon comeback inte varit aktuell, och så sent som i helgen uteslöt Adler spel under en intervju. Idag meddelas dock andra besked och Adler finns med i Lugis uppställning redan under fredagens match mot Önnered.

Maria Adler var en storspelare redan som ungdom och hann med såväl VM- som EM-guld i ungdomslandslaget – dessutom debuterade hon i Lugis A-lag vid 15 års ålder. För sju år sedan lämnade hon Lugi och Sverige för att ta sig an proffslivet i Danmark och Slovenien.

Proffslivet blev dock kortvarat, och för två år sedan avslutade Adler karriären vid 25 års ålder.

– Det var ganska många olika anledningar till att jag slutade. Men kroppen är mycket bättre nu, har precis blivit bättre. Därför har jag inte kunnat träna någonting, sa Adler själv till Handbollskanalen i helgen.

Sedan ett par veckor tillbaka har Adler börjat träna med Lugis damlag, och trots att hon så sent som i helgen uteslöt en comeback i matchstället så meddelas under torsdagen att vänsternian kommer att finnas med i truppen till fredagens bortamatch mot Önnered.

– Som spelare har hon upplevt så mycket och har otroligt mycket att förmedla till våra spelare. Som människa har hon ännu mer att bidra med på det sociala och mentala planet så det ska bli jätteroligt att få in Maria i laget. Det är verkligen en kanontjej och jag håller alla tummar för att hennes kropp håller ihop så hon själv kan bestämma denna gång när hon ska sluta med hand- bollen igen, vilket förhoppningsvis dröjer, säger Lugis tränare Kenneth Andersson till föreningens hemsida.

Länk: Lugi HF