Magnus Oscarsson Söder tar över Skuru

Magnus Oscarsson Söder (t.v.) med tidigare Hammarbykollegan Kalle Matsson. Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån

Magnus Oscarsson Söder kommer närmare sitt ursprung när han blir huvudansvarig i Skuru. Tränartrojkan är klar när Oscarsson Söder byter RP IF i Herrallsvenskan mot sitt nya uppdrag i SHE.

Calle Tagesson (assisterande) och Thomas Forsberg (målvaktstränare) finns kvar bland ledarna. I början av året stod det klart att Mats Kardell skulle kliva ner som ansvarig tränare. Ersättaren i toppklubbe blir alltså Oscarsson Söder med en gedigen bakgrund i eliten.

Han tränade Hammarbys herrar som assisterade i sex år innan Östgötavistelsen och har hela tiden behållit Stockholmskontakten som instruktör på NIU vid Sjölins Gymnasium Södermalm.

I två framöver ska Oscarsson Söder sätta spets på Skuru med spelmodeller och träningsbakgrund.

– Att gå in och ta tränaruppdraget i Skuru som är ett av Sveriges mest framgångsrika damlag är naturligtvis en ära och väldigt stimulerande. Det är också ett lag med både yngre talanger och spelare med lång erfarenhet på elitnivå vilket ger goda förutsättningar i det kollektiva arbetet.

– Dessutom ser jag fram emot att få jobba tätt ihop med dessa oerhört kompetenta tränarkollegor, säger Oscarsson Söder till klubbens hemsida.

Länk: Magnus Oscarsson Söder ny tränare i Skuru