Jamina Roberts gör comeback i Sävehof

Jamina Roberts. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Jamina Roberts familj växte i början av veckan. Nu kommer den ännu tätare samman – niometaren bekräftar för Göteborgs-Posten att hon spelar sin nästa match i IK Sävehof.

Så när som på det definitiva beskedet har det mesta under lång tid pekat mot återkomst i svart och gult för landslagsspelaren. Roberts och Sävehof går långt tillbaka, med den första bekantskapen som ungdomsspelare till premiär med elitlaget 2008.

Tillsammans med Emil Berggren blir kopplingen ännu mer tydlig, även om sportchefen inte var inblandad i de officiella samtalen.

– Emil har inte varit inblandad alls i den här förhandlingen. Det har varit jag och ”Abbe” (Stefan Albrechtson) som skött det. Eller ja, det har inte varit så mycket att förhandla om. Vi vet ju vart vi har varandra och hur det har sett ut innan. Det vara bara att köra något liknande, säger Roberts till GP.

Utlandskarriären omfattar klubbar i Danmark och Ungern. Roberts har fortsatt haft ett gott öga till moderklubben och gjorde även säsongen 2016/17 i Partille.

– Hon är en profil utanför planen och på planen är det en av Sveriges bästa handbollsspelare. Hon är uppväxt i klubben och det är en drömvärvning för oss, säger klubbdirektören Albrechtson till GP.

Som nybliven mamma kan Sävehof inte räkna med nyförvärvet i det närmaste. Men Roberts tvåårskontrakt ger henne bland annat goda möjligheter att göra lagets anfallsspel mer kreativt.

Länk: Jamina Roberts klar för Sävehof: ”En drömvärvning”