H65 värvar Irma Schjött – kontrakt till 2021

Irma Schjött (arkiv). Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Den svenska målvaktstalangen Irma Schjött lämnar VästeråsIrsta i sommar och flyttar söderut. 20-åringen fortsätter karriären hos H65 Höör.

Irma Schjött räknas som en av våra allra största målvaktstalanger. 20-åringen gör sin tredje säsong i SHE hos VästeråsIrsta som hon landade hos efter division 2-spel i moderklubben Gökstens BK. Nu rullar karriären vidare till H65 Höör.

– Jag ville ha en ny utmaning. När Ola Månsson, som jag också känner från U-landslagssammanhang, tog kontakt med mig så blev det intressant direkt. H65 har en miljö jag tycker om, familjärt och professionellt. De erbjuder en bra miljö att utvecklas i. Dessutom är klart att det lockar med en klubb som satsar på spel ute i Europa, säger Schjött i ett pressmeddelande.

Landslagsdebuten skedde under förra sommaren då hon åkte med ligalandslaget till Sydkorea. 4 A-kamper är registrerade och plussas till de 15 U-landskamper som finns på kontot.

H65 Höör fortsätter blanda en fin mix av erfarna spelare med en yngre generation. Från F98/99-landslaget har de till hösten förutom Schjött även Kristin Thorleifsdottír, Ida Gullberg och Tilda Winberg.

På målvaktssidan rapporteras följande i pressmeddelande från H65 Höör: Kontraktet med Gry Bergdahl förlängdes nyligen och Jannike Wiberg har kontrakt även över 2019/2020. Wiberg har dock inte bestämt sig ännu om det blir en satsning, det beslutet tas först till sommaren.