H65 Höör malde ner Sävehof

Emma Lindqvist. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

H65 Höör vann 15:e raka, marscherar mot serieseger och mer därtill. När IK Sävehofs försvar väl var nedsprunget och uppluckrat fanns ingen återvändo. Hemmalaget smällde till med storsläggan mot toppkonkurrenten i metodiska anfall till 29–23.

Segerstaplandet mot försvarad förstaplats i SHE lät sig inte hejdas av fjorårets guldlag. För sakens skull i H65:s förhållandevis korta historik som nutidsgigant bör det också påpekas att de rödklädda slog Sävehof på hemmaplan för första gången.

H65 inledde förvisso med en del oprovocerade misstag, Det pålitliga kontringsvapnet,  Evelina Källhage och Emma Rask på språng var osäkrat redan från start.

Sävehof skaffade sig fler anfallsalternativ när Olivia Mellegård kunde kliva in i planen från vänster. Bortaledning 5–4 efter tio minuter när Emma Fernis invigde högerkanten med nätkänning.

H65 tog för sig allt mer, med bredd bland de offensiva hoten. Anna Johansson praktiserade bollstölder och perfekta uppspel, Anna Bardis kom in och märktes direkt i kolumnerna för poängspelare.

Värst var hårdskjutande och svårstoppade Mikaela Mässing (åtta mål totalt) vars stegande tog upp åtminstone dubbel bevakning.

Sävehof svarade upp med tufft försvar värdigt ett toppmöte, men tacklingarna kom stundtals för sent. Gästerna hade också ställt in siktet sämre från distans och låg klart efter i tempot på omställningarna, underläge 12–15 efter första halvlek.

Bortaförsvaret klev mycket riktigt ut på Mässing men fick istället lida för personalbristen när Emma Lindqvist styrde och ställde som spelfördelare och i skottsektorn.

Åt andra hållet stoppades Sävehof allt oftare av Jannike Wiberg. Johanna Forsberg nätade fem gånger men gästerna återfick aldrig fotfästet med fem bollars underläge.

H65 hade energifyllda och entusiastiska inhoppare (Anna Olsson!), en målvakt i zonen efter paus och ett stabilt grepp under hela slutfasen.

H65 Höör–IK Sävehof 29–23 (15–12)