EXTRA: Rustan Lundbäck slutar som tränare i BK Heid

Rustan Lundbäck. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Den meriterade och framgångsrika tränaren Rustan Lundbäck avslutar sitt uppdrag hos BK Heid.

Rustan Lundbäck har varit en mycket uppskattad tränare för BK Heid sedan han tog över damlaget i december 2014. Han hade dessförinnan tränat klubbens F98 där bland annat dottern Amelia spelade.

Lundbäck lyfte Heid till slutspel 2014/15 och återupprepade bedriften denna säsong där de åkte ut i kvartsfinal mot Skuru IK. Idag meddelar dock Heid att Lundbäck har bestämt sig för att inte förnya sitt kontrakt som huvudtränare inför nästa säsong.

Nu pågår det ett intensivt arbete att hitta en ny tränare och enligt ett pressmeddelande från klubben så för de samtal med både svenska och utländska tränare.

Rustan Lundbäck är född 1962 och fostrad i klassiska BK Banér från östra delarna av Göteborg. Som 23-åring värvades han till Redberglids IK som tränare för Herrjuniorerna och sedermera assisterande tränare i A-laget.

Han hade därefter ett uppehåll från den riktiga elithandbollen men tränade bland annat Wasaiterna.

Det blev comeback 1996 då han tog över damerna i IK Sävehof med bland annat ett SM-guld 2000. När herrlaget i samma förening åkte ur Elitserien våren 2001 fick han erbjudande om heltidstjänst som handbollstränare, något han nappade på.

Under 9 år var han sedan tränare för IK Sävehofs herrar och lyfte dem från Allsvenskan upp i Elitserien, till 4 SM-guld och spel i Champions League. Sommaren 2010 tackade han för sig i Sävehof och gick vidare som flicklagstränare i BK Heid.

Vad han nu ska göra är oklart men vi räknar inte bort honom från någon annan roll inom BK Heid eller någon annan handbollsförening.