Emma Fernis´operation efter fotskadan – borta tre månader

Emma Fernis. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

IK Sävehof fick Skuru IK på fall i en välspelad premiär. Landslagsliraren Emma Fernis fick dock uppleva underhållningen från sidan. För GP berättar Sävehofs högersexa om skadesituationen som håller henne borta under hösten.

Redan när Fernis förberedde sig för VM för två år sedan spökade en fotskada för 23-åringen. Återkommande smärta sedan dess fick henne att tänka om kring rehab och ingrepp.

– Det kunde göra hur ont som helst och det visste jag inte riktigt när det skulle komma. Så jag tror att det kan ha hindrat mig en del omedvetet och sedan har träningsmängden inte alls varit som jag velat, säger hon till GP.

När Fernis tog plats på Partille Arena var foten nyopererad sedan två veckor. Snabb marsch till en kunnig kirurg och i operationskön, de närmaste månaderna är hon indisponibel för klubb- och landslag.

– Man säger väl tre månader – plus minus … Men fötter är lite oförutsägbara så därför vill man inte sätta ett exakt datum, säger hon till GP om tiden som väntar för att komma tillbaka i spel.

Länk: Sävehofs skadesmäll – Emma Fernis opererad