Ekenman-Fernis lämnar Sävehof – redo för proffsäventyr

Emma Ekenman-Fernis Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Emma Ekenman-Fernis är nästa talangfulla spelare att lämna IK Sävehof. 23-åringen kom till klubben för fem år sen men är nu redo för proffslivet, vart det än blir, meddelar klubben på sin hemsida.

Stockholmsfostrade Emma Ekenman-Fernis har spelat sin handboll i Göteborg de senaste fem åren hos mästarna Sävehof. Där har hon passat på att vinna tre SM-guld och gjort över 700 mål.

I år blev det 61 mål för den landslagsmeriterade högersexan på 14 matcher, vilket tog henne till en tredjeplats i All star-omröstningen på sin position. Men nu blir det inga fler mål på ett tag för 23-åringen i den svartgula tröjan.

– Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning. Jag är väldigt glad över vad jag fått uppleva i Sävehoftröjan. Jag har haft helt fantastiska lagkamrater och träffat många härliga och engagerade människor i och runt klubben. Jag vill rikta ett stort tack till alla som varit med på min resa i klubben och som utvecklat mig som både handbollsspelare och person, säger Emma Ekenman Fernis på hemsidan.

23-åringen som tidigare har representerat Rosersberg, Skånela och Spårvägen känner nu att hon är redo för nästa steg i karriären – den berömda utlandsflytten. Däremot är det inte klart vart flyttlasset går efter Partille. Klart är i alla fall att hon har varit uppskattat hos mästarna.

– Det är inte första gången, och heller inte sista, som någon av våra duktiga Sävehofare ska vidare ut i proffslivet. Denna gång har det blivit Emmas tur och ingen är väl egentligen överraskad. Med över 700 gjorda mål i Sävehoftröjan förstår man ju att Emma har vart en av dom absolut viktigaste spelarna de senare åren. Med ett målsinne och en kyla på yttersta toppnivå så har hon verkligen förtjänat chansen. Från Sävehofs sida så önskar vi stort lycka till i proffslivet och vi är övertygade om att det kommer gå bra, säger Emil Berggren på hemsidan.