Efter 17 år i Kungälvs HK – Elin Sige avslutar karriären

Kungälvs Elin Sige. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Elin Sige har spelat för Kungälvs HK i 17 år, och har under sin tid som spelat varit med om såväl toppar som dalar med klubben. Sige har åkt ur Division 1 med sitt Kungälv, men har också varit med och spelat upp klubben i SHE. Nu har hon dock valt att lägga handbollsskorna på hyllan, skriver Göteborgs-Posten under lördagen. 

Kungälvs lagkapten har sannerligen brunnit för att spela för sin klubb genom hela sin karriär. 17 säsonger senare och Elin Sige väljer nu att avsluta karriären, åtminstone som spelare, enligt Göteborgs-Posten.

– Det känns sjukt och väldigt konstigt. Men jag har känt att det här beslutet har vuxit fram under säsongen. Jag var skadedrabbad och missade en del matcher och träningar. Jag kände att jag inte riktigt kunde spela på nivån jag ville. Men det var inte bara det, jag kände helt enkelt att det var dags nu, och att det här skulle bli den sista säsongen, säger Elin själv till Göteborgs-Posten.

Under säsongen 2019/20 var högernian den sjätte bästa skytten i laget, med sina 36 mål på 22 matcher. Klubben hade för andra året i rad spelat sig till en slutspelsplats i SHE, men säsongen och karriären avslutades inte riktigt som planerat.

– Det är såklart jättetråkigt att det blev så, säger hon till Göteborgs-Posten.

Länk: Trotjänaren slutar – efter 17 år i Kungälv