Clara Petersson Bergsten klar för Skuru

Skuru IK fyller på listan med nyförvärv. Kantspringaren Clara Petersson Bergsten antar utmaningen i SHE nästa säsong. – Jag hoppas och tror att jag kommer till en bra miljö där jag får möjlighet att utvecklas, säger hon till Skurus hemsida.

Petersson Bergsten har hittills etablerat sig i ungdomslandslagen och Skånela IF i Allsvenskan.

Högersexan tar de kvicka stegen med sig så snart hennes gymnasieutbildning är Märsta är klar och säsongens sista match med Skånela är spelad.

– Jag vet ju att Skuru är ett lag som länge varit i toppen och även fått fram en hel del bra spelare. Därför känns det extra bra att få komma in i den miljön och få vara en del av det. Tycker även att Skuru spelar ett snabbt och roligt spel där man försöker kontra mycket vilket jag tycker är kul, säger Petersson Bergsten till klubbens hemsida.

– Clara har visat under säsongen i allsvenskan att hon är redo för nya utmaningar och vi är glada över att hon väljer att ta sitt nästa steg i utvecklingen hos oss. Clara besitter många fina kvalitéer som vi tror kommer passa bra in i vår kultur och det ger oss möjligheten att skapa en effektiv kantspelare som passar in i vårat sätt att spela handboll, säger Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder till klubbsajten.

Sollentuna HK är 18-åringens moderklubb.

Länk: Nyförvärv: Clara Petersson Bergsten till Skuru