Christer ”CK” Karlsson går all in som sportchef i Heid

Christer Karlsson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Christer ”CK” Karlsson sadlar om i BK Heid. Till sommaren är dubbeljobbet över och Karlsson blir renodlad sportchef.

– Att få ägna all kraft åt att utveckla sporten i klubben ska bli fantastiskt stimulerande och roligt, säger han till klubbens hemsida.

”CK” var tillbaka i Göteborgshandbollen 2019, efter sin sejour i Norge. Sedan dess har han haft flera olika roller i Heid. En general manager-tjänst var på tal men ledarikonen har framförallt verkat som tränare för elitlaget och sportchef.

När vårsäsongen går i mål behöver Heid söka en ny tränare, Karlsson kliver vidare med ett uppskattat helhetsansvar.

– Det har fungerat hyggligt, men det är förstås inte optimalt. Något blir ofta lidande med sådana här lösningar, under säsong måste du som elittränare vara nära ditt lag, det händer alltid något oförutsett som måste hanteras och prioriteras, säger han till klubbens hemsida om tiden på dubbla stolar.

Heids huvudmål är att jobba på i högsta serien och ta steg som slutspelslag. När ”CK” kommer till jobbet fullt ut står rekrytering av nästa tränarämne högt på dagordningen.

– Det är fantastiskt att få vara med och utse sin efterträdare. Vi hoppas vara klara med rekryteringarna i god tid innan nästa säsong, säger han till klubbsajten.

Länk: NY ROLL FÖR CK I HEID