Bomben: Hannah Flodman klar för LUGI

Hannah Flodman. Foto: Viktor Ljungström

Hannah Flodman lämnar VästeråsIrsta efter säsongen och har skrivit på ett 2-årskontrakt med LUGI HF.

LUGI bygger inför kommande säsong och har nu gjort klart med ett mycket intressant nyförvärv. Supertalangen Hannah Flodman ansluter från VästeråsIrsta och har skrivit kontrakt till 2019.

Flodman är född 1998 och räknas som en av världens största talanger i sin ålderskategori. Hon debuterade i seniorspel förra säsongen och gjorde då 36 mål på 10 matcher i Elitserien och denna säsong har det redan hunnit bli 84 mål på 14 matcher. I J-landslaget har hon spelat 26 matcher och gjort 91 mål.

Hon kommer från en riktig handbollsfamilj. Mamma Lili Zachrisson-Flodman har gjort landskamper för Sverige och pappa Leif Flodman har bland annat tränat Guifs herrar. Kusin till Mattias Zachrisson (Füchse Berlin), Daniel Zachrisson (Follo HK) och Andreas Flodman (Alingsås HK).

Hon säger nu till LUGI:s hemsida:

”Jag känner att jag ville testa på något nytt, en ny omgivning och spel tillsammans med några landslagskompisar känns självklart som en stor utmaning som jag är villig att ta.”

LUGI-tränaren Dragan Brljevic är mycket nöjd:

”Hannah är en av Sveriges största talanger och att hon väljer LUGI betyder oerhört mycket för oss. Jag är glad att få jobba med henne och ser fram emot att se hennes fortsatta utveckling, som kan gå hur långt som helst.”