Bekräftat: Amelia Lundbäck till H65 Höör

Gör Amelia Lundbäck tummen upp efter CL-lottningen? Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Det bjuds på topptransfer i SHE under onsdagen. Sävehofs Amelia Lundbäck flyttar ner till Skåne för spel med H65 Höör, det skriver H65 på sin hemsida.

Tidigare har vi skrivit om ryktet att Sävehofs 21-åriga spelmotor Amelia Lundbäck skulle flytta med sin målvaktspojkvän Hayder Al-Khafadji, som skrivit på för HIF Karlskrona, till de södra delarna av Sverige inför nästa säsong. Nu är det bekräftat.

Lundbäck har gjort en bra säsong för Sävehof i år där hon noterats för 39 mål och 23 assist i SHE på 19 matcher. Dessutom har hon fått ovärderlig erfarenhet i Champions League där hon gjort 37 mål på 10 matcher. Men nästa år lämnar hon alltså sin moderklubb för topprivalen H65 Höör.

– Naturligtvis kommer jag att sakna alla goa tjejer i Sävehof. Men även alla de duktiga människorna runt laget som sällan syns men som stöttat så mycket. Och förstås de supportrar som alltid uppmuntrar och berömmer, säger hon på Höörs hemsida.

– Jag är född in i Sävehof, tog till och med mina första steg i Qvist-hallen. Så jag hoppas att jag någon gång får möjlighet att återvända när situationen ser annorlunda ut.

– Men nu ska det bli jätteroligt att få spela för H65 kommande säsonger. Jag känner ju både tränaren och flera av tjejerna sedan tidigare. H65 är ju på många sätt raka motsatsen till Sävehof. En mycket mindre klubb med några få, riktigt hängivna personer som driver klubben. Jag tycker också att vi får ett lag som blir favoriter till SM-guldet. Förhoppningsvis blir det även många europacup-matcher som jag verkligen älskar.

Höörs tränare Ola Månsson är van vid att förädla talanger på niometer som Isabelle Andersson, Emma Lindqvist och Kristin Thorleifsdottir. Han tror att 21-åringen från Göteborg kommer att ge värdefullt djup till en redan stark röd trupp, främst på mittnio-positionen men även som vänsternia.

– Amelia Lundbäck är en matchvinnartyp. Det märkte vi redan i förra årets slutspel, säger han på hemsidan.

– Hon är redan en väldigt bra SHE-spelare. Dessutom finns det bitar som hon kan utveckla, bland annat assistspelet och försvarsspelet.