Avslöjar: Sarah Carlström klar för LUGI

Sarah Carlström. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Trots att hennes Kristianstad HK åkte ur SHE imponerade Sarah Carlström stort och vann skytteligan. Det har inte saknats anbud för den skickliga niometersspelaren, men nu kan Handbollskanalen avslöja att Sarah Carlström har skrivit på för LUGI.

Sarah Carlström hade flera skadeförfyllda säsonger och ett tag såg handbollskarriären ut att vara över. Men Carlström vägrade att ge upp och kom starkt tillbaka i Kristianstad HK. Den här säsongen har 26-åringen varit en av seriens allra bästa spelare och detta trots att hon spelat i ett lag som alltså åkte ur.

Det har så klart inte saknats anbud till Carlström som knappast följer med KHK ner i Allsvenskan. Handbollskanalen kan avslöja att Carlström jagades av bland annat IK Sävehof, men att valet föll på LUGI som hon nu har skrivit på ett tvåårskontrakt för.

– Det är inget jag vill kommentera just nu, säger Sarah Carlström till Handbollskanalen.

Sarah Carlström vann skytteligan med 138 fullträffar, två före H65 Höörs Mikaela Mässing. Under säsongen har hon blivit utsedd till månadens spelare i SHE och hjälpt Kristianstad HK att ta sig hela vägen till semifinal i Challenge Cup.