Anna Johansson: ”Hjälpte varandra med mycket energi”

Anna Johansson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

H65 Höör lade grunden med starkt försvarsfokus. Annars var det en kväll där det mesta stämde för de solklara serieledarna. – Det viktiga var att vi drev på och hjälpte varandra med mycket energi, sade Anna Johansson.

Sävehof föll ifrån – i målvaktsmatchen, i kontringskampen och när en heltaggat hemmadefensiv skar av de flesta möjligheterna i uppställt spel.

Hur såg försvarsplanen ut?

– Vi hade så klart koll på vad de ska göra. Men det viktiga var att vi var aggressiva. Det var en kväll där det gjorde ont åt båda hållen, sade försvarskuggen Johansson efteråt.

Lite problem i början när Olivia Mellegård fick kliva in från kanten och skapa yta?

– Ja, hon är duktig på att välja och det var klurigt ett tag. Men till sist är det ett val man får göra, täcka och så får det bli ett par mål där.

Med Jannike Wibergs räddningar och följsamma försvarsfötter fick omställningarna allt större betydelse. Och H65 Höörs laddning omfattade också en bred bas för attacker i kontringsfaserna.

När inte Wiberg lobbade korsade Emma Lindqvist mittlinjen och lade vidare till lämplig lagkamrat i öppet läge.

Anna Johansson spelade också en roll i uppspelsfasen när hon försåg kantspringarna med fina passningar.

– Så fort man hade bollen var någon uppe över halva plan, det var bara att lägga upp bollarna. Det är jobbigt att möta det gång på gång även om vi måste vara beredda om det kommer motkontringar.

H65-spelarna behövde inte vara oroliga, efter paus blev tre måls ledning snart fem ner. I en gedigen insats vann hemmalaget båda halvlekarna med tre bollar, 29–23. 

Extra skönt att slå Sävehof för första gången på hemmaplan?

– Gud ja. Det kändes som en sjukt viktig match, för serien och för laget. Oerhört roligt att vi kunde vinna, sade tvåmålsskytten Johansson.