Alingsås lånar in Heids U-landslagsspelare till division två

Heids Linnea Lindfeldt skjuter straff under kvalmatch 1 till SHE den 30 mars 2018 i Torslanda. Foto: Line Skaugrud Landevik / BildbyrΌn

Det har annonserats ett spännande lån för Alingsås i division två. Laget som satsar på avancemang till ettan har gjort klart med U-landslagsspelaren Linnea Lindfeldt från Heid, det rapporterar Alingsås på sin hemsida.

Linnea Lindfeldt har tidigare spelat i KvIK Sport och Kärra. Hon har tolv U-landskamper med Sverige på meritlistan och gjorde elva mål i SHE förra säsongen för BK Heid. Så det är en prestigevärvning som AHK presenterar.

– Givetvis en stark värvning från vår sida. Det är sällan en klubb i division två får möjlighet att förfoga över en spelare av Linneas kaliber. Vi är väldigt glada att samtalen med Heid gått så smidigt och att de möjliggjort ett lån. I det långa loppet hoppas vi att både klubbarna och Linnea kommer att tjäna på den här lösningen, säger Alingsås klubbchef Christer Mårtensson på hemsidan. 

Brist på speltid och att få rehaba bort en skada i lugn och ro nämns som de främsta anledningarna till lånet för 19-åringen, som hittills trivs i sin nya klubb.

– Jag har fått ett väldigt fint mottagande i Alingsås och det underlättar så klart att jag känner både tränarna och en del av tjejerna sedan tidigare. Jag hoppas att vara skadefri så snart som möjligt och rehabträningen går framåt för varje dag. Jag har fått grym hjälp av Ingvar Larsson och tack vare bra rehab så går det framåt även handbollsmässigt. Laget ser bra ut och vi har ambitionen att ta Alingsås tillbaka till division ett, säger Lindfeldt på hemsidan.

Rehaben går bättre än väntat för högernian och ”förhoppningen är att hon ska vara redo för inhopp i lagets premiär 30 september, borta mot HB 78, för att sedan successivt öka sin speltid”, skriver klubben.

Kontraktet sträcker sig initialt till februari men kan förlängas om båda parterna kommer överens.