96-åriga Svea skänker 100 000 till VästeråsIrsta

Victoria Orest (t.h.) med mittsex-kollegan Victoria Otrander närmast. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

När det är svåra tider behövs det att man hjälps åt. Den devisen har sannerligen Svea Fännbo tagit med sig, då 96-åringen skänker en gåva på 100 000 kronor till VästeråsIrstas damlag, skriver klubben på sin hemsida.

Liksom de flesta andra föreningar har VästeråsIrsta HF utstått svåra tider i konsekvenserna av Corona. När dessutom Irstablixten var tvunget att ställas in så blev det ännu tuffare för föreningen rent ekonomiskt. Därför kommer Svea Fännbos gåva som en skänk från ovan.

”Både Svea och hennes framlidne make Karl-Axel har en bakgrund i som handbollsspelare i Västerås HF. Idrotten gav dem både glädje och fördelar i livet vilket de nu vill hjälpa till att ge kommande generationer.”, skriver sportchef Thomas Morén på VästeråsIrstas hemsida och fortsätter.

”Handbollen tog även paret till Eskilstuna och spel för GUIF under några år. Svea följer fortfarande handboll med glädje när det visas på TV.”

Hjälpen som skänks är ett bidrag på 100 000 kronor som ska gå till VI:s damlag. Pengar som säkerligen kommer väl till pass för föreningen, som ”tackar ödmjukt”.