Veszprem maler på i SEHA – Andreas Nilsson femmålsskytt

Andreas Nilsson och Veszprem avbryter säsongen i Ungern. Foto: SEHA-Liga.com

Veszprem vann ännu en match i SEHA-ligan. Bakom siffrorna och elva bollars segermarginal gladde Andreas Nilssons linjespel med fem mål.

Den regionala ligan är inne på upploppet, bara strömatcher återstår i det inledande gruppspelet. Topp två tar sig direkt till kvartsfinal och slipper playoff, Veszprem som leder sin grupp är redan på säker mark bland slutspelslagen.

Den sjunde segern på åtta försök gav 35–24 mot Eurofarm Rabotnik, i bekväm men likafullt överlägsen fart.

Andreas Nilsson hade en fin kväll på linjen, fem mål när han inte jobbade fram straff eller arbetade för lagkamraternas lägen.

Mittsexan lär vara i ropet igen när Kristján Andrésson presenterar EM-truppen på fredag. Tills vidare startade veckan bra och Nilsson var målbäst tillsammans med Dragan Gajic på högerkanten.

PPD Zagreb tog en liknande pliktseger mot Spartak Moskva och kan fortfarande förbättra tredjeplatsen med sikte på kvartsfinal.

I den andra gruppen var Nexe det bättre laget i bottenmötet med Beijing Sports University. Femte- och sjätteplatsen i sluttabellen är redan vikt för respektive lag, Beijing har nio raka förluster och brant lärokurva under sin första SEHA-säsong.

SEHA 11 december
Telekom Veszprem–Eurofarm Rabotnik 35–24
Beijing Sports University–Nexe 26-35
PPD Zagreb–Spartak Moskva 30–17