Vardar och Veszprem till SEHA-final

Vardars matchhjälte Borko Ristovski. Foto: Uros Hocevar / kolektiff / SEHA-Liga.com.

Favorittippade Vardar och Veszprem levde upp till förtroendet och får göra upp om titeln. Det ungerska stjärnlaget styrde och ställde i den ena semifinalen, mästaren från Nordmakedonien fick gå omvägen via en stressande straffläggning i den andra.

Utan att vinna de två senaste slutspelsmatcherna under ordinarie tid står Vardar i finalen av den regionala ligan för femte året i rad.

Semimotståndaren, de senaste årens finalkonkurrent Zagreb, var dock slitstark och tvingade Vardar till en comeback med flera mål på sluttampen för att kvittera drabbningen.

Ivan Cupic och Lovro Jotic tog kampen direkt till straffläggning, väl där hamnade självklart en keeper i centrum. Borko Ristovski stoppade två straffar och hans kollegor bland utespelarna gjorde inga misstag från sju meter.

Det var klart när Christian Dissinger hittade nät med sitt sjätte mål i matchen. I Zagreb nådde kantspelaren David Mandic nya höjder med helt lyckade avslut till åtta mål, om små marginaler någonsin finns i verkligheten var de närvarande i Zadar under fredagkvällen.

– Vi lyckades vända resultat till vår fördel under de sista tio minuterna. Det visar att vårt lag är fullt av spelare som är födda att vinna, som har kampmoral, sade Vardarcoachen Stevce Alushovski till ligans officiella hemsida.

När Vardar pustade ut hade Veszprem redan känt finalkänslan i några timmar. Första halvlek var mindre sevärd och instabil från topplaget med många missar. Petar Nenadic och Gasper Marguc ledde styrkedemonstrationen efter paus med totalt sex mål var.

Andreas Nilsson gjorde också majoriteten av sina fem mål under slutspurten. Matchvinnaren nummer ett var ändå målvakten Rodrigo Corrales som tog udden av Brest-avsluten.

Söndagens final är tredje guldkampen mellan Vardar och Veszprem, de två mesta SEHA-mästarna. Historiskt sett har båda lagen en triumf att falla tillbaka på.

SEHA Final Four, semifinal
Telekom Veszprem–Meshkov Brest 28–24 (12–13)
Veszprem: Andreas Nilsson 5.
RK Vardar–PPD Zagreb 30–29 (13-16)