SEHA: Veszprém till Final 4 – Andreas Nilsson gjorde sex mål

Andreas Nilsson i Veszprem. Foto: Vörös Dávid, Telekom Veszprém.

SEHA League – de sydösteuropeiska mästerskapen för klubblag – har återupptagits efter avbrottet i samband med Rysslands invasion av Ukraina. För Telekom Veszprém innebar kvartsfinalen mot slovakiska Tatran Presov säsongens första tävlingsmatch. Veszprém vann med 35–25 och är nu klara för Final 4.

Andreas ”Stycket” Nilsson fanns med och gjorde sex mål när Veszprém säkrade en plats i SEHA Leagues Final 4. Turneringen avbröts efter Rysslands attack på Ukraina, men startade nu om med kvartsfinaler som avgörs i enkelmöten.

Veszprém behövde en halvlek på sig mot slovakiska Tatran Presov för att få spelet att stämma och kunde sedan dra i från i den andra. Matchen slutade 35–25 (18–15) och Veszpréms tränare, Momir Illic, var nöjd med resultatet, samtidigt som han medger att laget har en hel del att jobba med.

– Vi måste fortfarande förbättra oss i en del situationer, vi behöver vrida på några saker. Vi försöker integrera våra nya spelare i vårt lag och vi har precis kommit tillbaka från ett träningsläger. Så det är fortfarande tidigt, men jag är nöjd med resultatet och att vi är i SEHA League Final 4, sade han enligt handbollssajten handball-world.news.

SEHA Leagues Final 4 spelas 2-4 september.

Länk: Victory in First Competitive Match: Telekom Veszrem Secures Ticket to the Final4 of the SEHA League