RK Vardar sist in till Final four i SEHA

RK Vardars Timur Dibirov. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Veselin Vujovics lag var under press i kvartsfinalen. Via en svag avslutning med minst en räv bakom örat gick det vägen för RK Vardar borta mot PPD Zagreb. Nordmakedoniens stolthet kompletterar Meshkov Brest, Veszprem, Motor Zaporozhye i titelkampen i SEHA.

Inför kvartsfinal två hade Vardar fyra bollar (24–20) att gå på. Det var en liknande träffprocent i returen och Vardar verkade ha koll, 20–21 på tavlan med sju minuter kvar.

Då rasade det med hackiga attacker och nervösa passningar. Zagreb skickade skrämskott på skrämskott i nät och nådde 25–21 i sin slutforcering. Rutinerade Timur Dibirov blev bäste målskytt efter fem fullträffar och den franske linjemannen Jeremy Toto lugnade Vardar, 25–22 till sist.

– Jag tycker att vi spelade riktigt uselt de sista fem minuterna. Om så inte hade varit fallet, skulle resultatet blivit mycket bättre för oss. Det är uppenbart att vi slet i uppställt spel och jag tror att vi behöver arbeta på det för att kunna konkurrera i Champions League, sade Vujovic till ligans officiella hemsida.

Under Final four spelas semifinaler fredag kväll och titelkampen söndag eftermiddag. Det blir dock ingen hemmafavorit på banan i Zadar, Kroatien till helgen.

SEHA, kvartsfinal 2:2
PPD Zagreb–RK Vardar 25–22 (12–10)
Vardar vidare med 46–45 sammanlagt.

Semifinalerna i SEHA
Telekom Veszprem–Motor Zaporozhye
Meshkov Brest–RK Vardar