Nexe pressade Vardar i SEHA-kvarten

Christian Dissinger. Foto: SEHA-Liga.com.

RK Vardar hade ett mål att gå på och hemmaplan i returen i SEHA-slutspelet. Något oväntat bjöd kroatiska RK Nexe ändå upp till maximal kamp, den regerande mästaren fick ta bortamålsregeln till hjälp för att nå Final Four.

Matchen var redan körd, allt hade varit förlorat för Vardar om inte Patrik Walczak fångat det precisa inspelet från Ivan Cupic. Linjespelaren vände upp mellan två försvarare och placerade bollen i Nexekeepern Moreno Cars högra hörn för 25–26.

Slutvisslan kom sex sekunder senare och Vardar kunde jubla och pusta ut om vartannat efter nederlaget och avancemanget. Ett nytt kroatiskt lag, HC Zagreb väntar i semifinalen nästa helg.

Nexe skakade Vardar med solitt försvar och högklassigt skytte från bland annat Halil Jaganjac (åtta mål). I slutändan hamnade Walczak självklart i centrum efter sitt kyliga avslut.

– Det sista målet var lika viktigt som alla de andra vi gjorde under de här två matcherna. Vi har nått vårt huvudmål att kvalificera oss till Final Four. Fortfarande har vi en lång väg framför oss och jag tror att vi kan dra nytta av den här matchen och förbättra oss i alla delar av spelet som inte fungerade idag, sade han till ligans officiella hemsida.

RK Vardar–RK Nexe 25–26 (13–13)
Totalt 56–56, Vardar vidare med fler gjorda mål på bortaplan.

Höjdpunkter: