Nagy och Gulyás förlänger med Veszprém

©SEHA / Zsolt Melczer

Veszprém har förlängt kontrakten med två viktiga spelare – Laszlo Nagy och Péter Gulyás.

Laszlo Nagy är född i Székesfehérvár, Ungern, och började sin professionella handbollskarriär i Pick Szeged 1997. År 2000 värvades han till FC Barcelona där han spelade hela 12 säsonger. Rykten säger att han flera gånger under sin tid i Barcelona blev erbjuden ett spansk medborgarskap. Ett av dessa tillfällena var inför OS i London 2012, men samtidigt kom ett kontraktserbjudande från Veszprém. Valet föll på det sistnämnda och Nagy gjorde samtidigt comeback i det ungerska landslaget, ett landslag som han nobbat sedan 2009.

35-åringen har sedan ankomsten till Veszprém haft en nyckelroll i det ungerska storlaget som de två senaste säsongerna spelat final i Champions Leauge. Nu har högernian och klubben kommit överens om ett kontrakt fram till och med 30:e juni 2019.

Trotjänaren Péter Gulyás gjorde sin första match i Veszpréms seniorlag 2001. Högerkanten är både född och uppväxt i Veszprém och sedan några dagar står det klart att han spelar för klubben även nästa säsong då han förlängt sitt kontrakt till 30:e juni 2017. 32-åringen har vunnit den ungerska ligan 15 gånger, ungerska cupen 13 gånger, SEHA Liga två gånger samt spelat Champions League-final två gånger.

Gulyás har spelat 562 matcher för Veszprém och gjort 1349 mål.