Corona-fall i RK Vardar – borta från SEHA-slutspelet

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

RK Vardar vann kvartsfinalen och nådde finalhelgen på sportslig grund. Efter ett positivt covid-19-test måste Nordmakedoniens mästare emellertid ställa in. SEHA:s exekutiva kommitté tog beslutet under ett extrainkallat möte med följd att PPD Zagreb går in i Final four.

Den pågående pandemin fortsätter att sätta sina spår i sportutbudet. Senast med Vardars tvingande återbud till underhållningen i den regionala ligan kommande helg.

Dagen efter kvartsfinalen i och mot Zagreb testades Vardars trupp och stab på plats i Kroatien. Ett av testen kom tillbaka med positivt svar, de styrande i SEHA kunde ty sig till EU-rekommendationer för att lämna Vardar utanför säsongsfinalen.

”Efter en intern diskussion, granskade exekutivkommittén dokumenten och rekommendationerna och enades med stort ansvarstagande och medvetande om att tävlingen och alla deltagares hälsa inte kan äventyras. På grund av allt som nämnts ovan har exekutivkommittén tagit beslutet att HC Vardar 1961 är uteslutet från Final 4 i SEHA – säsongen 2020/21″, skriver ligan på sin hemsida.

Zagreb blev ”Lucky loser” och möter Meshkov Brest i den ena semifinalen fredag kväll. Veszprem mot Motor Zaporozhye står fast som semiduell nummer två.

Länk: Extraordinary meeting of the SEHA – Gazprom League Executive Committee