ICA hjärta hela Idrottssverige

Foto: ICA/Bildbyrån/Handbollskanalen

ICAs engagemang i den svenska idrottsrörelsen är unikt. Ett mångårigt engagemang som sträcker sig från gräsrot till landslag. Tillsammans estimeras Sveriges 1500 ICA-handlare samarbeta med fler än 3000 idrottsföreningar inom olika idrotter över hela Sverige. Ett engagemang som bidrar till en god morgondag för individ och samhälle där ICA är verksamma lokalt i Sverige. 

– ICA och handlarnas engagemang finns över hela Sverige, i alla olika typer av idrotter, från lokala föreningar, cuper, läger till landslag. Tillsammans vill vi vara med och främja den glädje, hälsa och gemenskap som kommer med att idrotta och tillhöra ett tryggt sammanhang, säger Peter Hägg, ansvarig för varumärkesengagemang och samarbeten på ICA Sverige, till Handbollskanalen. 

Den svenska idrottsrörelsen är unik. En landsomfattande folkrörelse där föreningar tillsammans med engagerade ledare skapar positiv rörelse, glädje, samling och stolthet genom olika idrotter. Över hela landet. Året runt. Dygnet runt. 

Lika lokalt närvarande som idrottsrörelsen är ICA, som med 1500 ICA-handlare finns över hela Sverige. Utöver det lokala delar idrottsrörelsen och ICA-handlarna en tro på att genom engagemang bidra till en god morgondag för samhälle och individ.

ICA-idén, med handlarskap och entreprenörskap, bygger på att vara ett samhällspositivt företag. Det har därför, i mer än 100 år, varit en självklarhet för ICA att ta ansvar och bidra till det samhälle som delas med kunderna. Såväl lokalt som nationellt, i nutid som för en framtida och långsiktig utveckling. För ICA har det alltid varit självklart att stötta idrottsrörelsen, ett engagemang som idag innebär att 1500 ICA-handlare samarbetar med fler än 3000 idrottsföreningar runt om i Sverige, inom olika idrotter.

Ett stort ICA-engagemang inom svensk handboll

Butikernas engagemang hänger ihop med det som är viktigt på orten och i regionen. Det som utövas av många, det som skapar stolthet och de föreningar som bjuder in fler att vara med. De idrotter och föreningar där positiv skillnad skapas på den lokala orten. Därför finns också ett stort engagemang inom svensk handboll. Många är de ICA-handlare som samarbetar med handbollsföreningar och stöttar den lokala handbollen, från norr till söder.

Som exempel har sex av åtta semifinallag i årets SM-slutspel ett mångårigt samarbete med sin lokala ICA-handlare: IK Sävehof, Skuru IK, Lugi HF, IFK Kristianstad, Skara HF och Ystads IF. Liksom idrottsrörelsens stora bredd har ICA-handlarna fokus på bredd samt barn och ungdom i sitt handbollsengagemang. 

Bland föreningar som lokala ICA-handlare samarbetar med finns HK Varberg, Rimbo Handboll, Ramunder HK, Önnereds HK, Hultsfreds Handboll, Vinslövs IK, Kävlinge HK, AIK Handboll m fl. Ett engagemang som kan variera från hälso- och matinspiration, gemensamma projekt och satsningar till resurser som möjliggör en fortsatt utveckling. Om du tittar på din lokala idrottsförening är det stor sannolikhet att du också ser en engagerad ICA-handlare. 

– Barn- och ungdomsidrotten är viktig för våra handlare. Kanske nu mer än någonsin! De ungas välmående och hälsa har alltid varit en aktuell fråga för oss – oavsett säsong, geografisk plats och pandemier. Genom att stötta idrotten är vi med och skapar gemenskap, sprider glädje och är en del av ett mer levande, jämlikt och hälsosamt Sverige, fortsätter Peter Hägg.

En positiv framtid för individ och samhälle

ICAs engagemang grundar sig i en övertygelse om att den lokala idrotten behövs för att göra skillnad och bidra till god hälsa för individ och samhälle. Och kanske ännu mer idag och framåt utifrån den situation vi står inför efter coronapandemin. Att fortsätta få barn, ungdomar och vuxna i rörelse. Att fortsätta skapa positiva möten och samtalsämnen. Att fortsätta bjuda in fler till idrotten. 

ICA kommer fortsätta att stötta den svenska idrottsrörelsen, nationellt och lokalt. ICA vill tillsammans med föreningar inom handboll, fotboll, bandy, skidor, hockey, innebandy och andra idrotter fortsätta att bidra till att göra framtiden och fritiden lite bättre för barn och ungdomar.