Anmälningarna strömmar in till Örebrocupen

Foto: Örebrocupen

Publiceras i samarbete med Örebrocupen

Örebrocupen välkomnar handbollsälskande ungdomar till staden den 17–18 september. Det kommer bli en helg fylld av glädje och föreningskänsla.

– Vi vill vara höstens roligaste uppstartsturnering, säger Sebastian Wedenberg.

På nio ställen runt om i Örebro kommer Örebrocupen arrangeras i mitten av september. Cupen riktar sig till dig som är född 2006–2011. Turneringen har plats för 140 lag, och redan nu börjar platserna fyllas på. I början av april är en fjärdedel av platserna fyllda.

Bygg ihop laget

Cupen arrangeras precis innan serien och USM drar i gång, vilket gör det till ett bra tillfälle att bygga ihop ett sammansvetsat lag – både på och utanför planen.

– Det är ett perfekt läge för alla lag som vill komma i gång inför kommande säsong, oavsett nivå, säger Sebastian Wedenberg.

För alla åldrar över 2011 kommer det arrangeras slutspel, därmed garanteras alla lag minst fyra matcher. I klassen för barn födda 2011 kommer det endast vara gruppspel. Alla matcher kommer spelas i 2×15 minuter, vilket ger möjlighet till mycket speltid.

– Vi har fått mycket positiv feedback på just speltiden, säger Sebastian Wedenberg.

Vinnare i alla klasser tilldelas en pokal, medan alla deltagare prisas med medaljer i de yngsta klasserna.

Mellan matcherna finns det möjlighet att göra annat än att bara spela handboll. I närheten finns det fotbollsgolf, höghöjdsbana och Gustavsviks äventyrsbad.

Bo tillsammans med klubben

De flesta lagen bor på skolor runt om i Örebro, och där försöker arrangörerna para ihop föreningar för att det ska ge en ännu större föreningskänsla.

– 90 procent av deltagarna bor i skolor, och det brukar vara väldigt uppskattat att lagen får bo tillsammans med övriga lag från klubben, säger Sebastian Wedenberg.

 

Här kan du läsa mer om cupen

… och här kan du anmäla ditt lag.

PS. Du hittar alltid alla cuper på Handbollskanalens sektion Cupcenter. Tipsa oss gärna om du saknar någon eller om din förenings cup inte finns med. DS.