Wislander nära att sluta innan Tysklandsflytten: ”Jag var trött och vantrivdes”

Magnus Wislander. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån

Magnus Wislander blev utsedd till 1900-talets bästa handbollsspelare.
Men redan innan han fyllt 30 år fanns tankar på att avsluta karriären.

– Jag stod i valet och kvalet, säger Wislander i en intervju med Expressen.

När Magnus Wislander var 41 år gammal avslutade han karriären i sitt älskade Redbergslids IK. Sex år senare – 2011 – gjorde en 47-årig Wislander sedan en tillfällig comeback i RIK.

Tankarna på att avsluta spelarkarriären kom dock först redan i skarven av 1980- och 1990-talet.

– När jag började i RIK:s seniorlag såg jag spelare sluta när de var 27-28 år. Spelarna ville fokusera på sin familj och ha ett riktigt jobb att gå till. Jag hamnade också i en sådan situation, säger Wislander till Expressen.

”Slangen” hade då många år bakom sig i RIK-tröjan och tog faktiskt upp fotbollskarriären vid sidan av handbollen.

– Jag stod i valet och kvalet. Jag var trött och vantrivdes. Jag var tvungen att göra något annat. Jag började spela fotboll igen.

Istället för ett avslut 26 år gammal kom dock tyska THW Kiel och lockade med ett proffskontrakt. Där blev Magnus Wislander sedan kvar i tolv års tid, och var en av pelarna när den nordtyska klubben inledde sin fortfarande pågående storhetstid.

– Det var en ny drömtillvaro som öppnade sig. Vi tränade fyra kvällar i veckan. De andra spelarna i laget jobbade, precis som jag gjorde i Redbergslid. Det var rena semestertillvaron. Jag tränade tre gånger så mycket i Sverige, säger Wislander till kvällstidningen.

Efter proffslivet i Tyskland vände Wislander hem och avslutade karriären i Redbergslid – bra många år senare än vad han först hade tänkt.

LÄNK: ”Min fru säger att det är förbjudet för mig”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here