Wislander genomförde Vasaloppet – fyra månader efter stroken

Magnus Wislander. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Magnus Wislander har inte låtit stroken han fick i oktober stoppa honom. I januari kommenterade han herrarnas EM-turnering för SR och igår genomförde legendaren Vasaloppet.

I oktober förra året råkade Magnus Wislander ut för en stroke. Olyckan var framme när han var på jobbet, vilket var tur i oturen då kollegorna snabbt kunde ringa efter ambulans. Efterdyningarna av stroken blev att århundrandets bäste spelare tappade känsel i handen.

– Jag har lite jobb med att göra med vänster hand och fingrarna där, de fungerar inte riktigt nu. Men på 48 timmar har det blivit väldigt mycket bättre med tanke på att jag knappt kunde röra vänster arm först. Slutar det med att ett finger inte fungerar så får jag väl leva med det, sa han då till Aftonbladet.

Nu verkar handen ha blivit bättre för 56-åringen tog sig igår igenom de 90 kilometer som Vasaloppet består av. Vid målgången intervjuade Expressen en trött Wislander.

– Jag är dum i huvudet. Jag fick massage och bestämde mig för att köra vidare. Men varför vet jag inte, säger Wislander till Expressen.

Men trots värkande muskler klarade sig handbollslegendaren hela vägen in i mål, något som förtjänade att firas.

– Jag ska se om jag klarar mig genom målfållan för att lämna tillbaka chipet. Men en kall öl tycker jag att jag är värd, säger han till Expressen.