”Vad säger du om jag dubblar partnersumman?”

Emil Berggren i klacken under final 5 i Handbollsligans slutspel mellan Alingsås och Sävehof den 30 maj 2019 i Alingsås . Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån

I Coronatider och pengakriser går de flesta företag och handbollslag back i kassan. Därför är det extra kul att se att vissa vill hjälpa till just lite extra, som Fredrik Fagerlin som dubblar sin partnersumma till IK Sävehof kommande säsong.

Tidigare imorse kom ETC med ett reportage om IK Sävehof om hur den väldiga verksamheten i princip står stilla under Coronatider. Liksom de flesta så är det svårt för laget att hålla igång som vanligt, både på banan och i kassan.

Därför kom mailet från Fredrik Fagerlin på Fagerlin Consluting som en glad nyhet ekonomiskt och symboliskt (Läs i IK Sävehofs Twitterinlägg längst ner i artikeln).

Det är kul att kunna rapportera positiva besked i de här tiderna, hur kommer det sig att du dubblar insatsen nu?

– Det var det jag tänkte, det behövs något annat än all negativ rapportering. Och jag är själv ledare i IK Sävehof så det var ganska självklart. Jag är egenföretagare och IT-konsult och har fullbelagt, det är jag tacksam för och jämfört med andra så jag känner att jag kan bidra, säger Fredrik Fagerlin till Handbollskanalen.

Själv är han tränare för två flicklag inom föreningen där hans döttrar spelar. För tillfället kan de inte träna inomhus med boll tillsammans så det får bli annan träning tills vidare.

– Jag märker ju på tjejerna att de saknar handbollen. Vi tränar utomhus nu men det är inte samma sak att springa utomhus och köra styrketräning som det är att vara inne och kasta boll. Vi får hoppas på det bästa, säger han.