Tränarrockad i Uddevalla – Sanjin Bahtijarevic tar över ”Kropps” herrar

Sanjin Bahtijarevic. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Anrika GF Kroppskultur i division 2 genomför ett tränarbyte per omgående. Gunnar Blombäck försvinner i en förändring redan i början av året. Herrlaget får istället föreningsprofilen Sanjin Bahtijarevic som huvudansvarig, meddelar ”Kropps” på sin hemsida.

Tabelläsningen är en anledning till att klubben klev in och bröt samarbetet med Blombäck. Sjätte plats och fyra poäng från positiv kvalplats är en bit från att uppfylla höga ambitioner.

– De vill ha en förändring och då ansåg vi alla att det borde komma så fort som möjligt. Det är anledningen varför jag kliver av redan idag (läs: 3 januari). Det är ett beslut som vi har kommit fram till tillsammans, säger den avgående tränaren till Bohusläningen.

Blombäck ut och Bahtijarevic in. Den nya mannen vid rodret var förvisso redan inne, som tränare för klubbens representationslag i olika omgångar och för närvarande med fullt upp i ungdomsverksamheten.

Det fanns dock få betänkligheter för att Bahtijarevic skulle göra ännu mer för sitt lag.

– Jag blev uppringd under gårdagen av styrelsen, som berättade att de ville ha en förändring omgående och att det skulle ske internt. Därför tog jag på mig uppdraget som huvudtränare. Det är något som jag gör för att ställa upp för föreningen. Jag kommer att köra säsongen ut, det är det som vi har kommit överens om, säger han till Bohuslaningen.

I den nya lagledningen blir Simon Tydén Busck assisterande tränare.

Länk: Omorganisation kring herrlaget