Tomas Dunder förlänger 3 år med HK Järnvägen

Tomas Dunder. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

HK Järnvägen kvalar till division 1 och nu förlänger klubben kontraktet med huvudtränare Tomas Dunder.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– En helt fantastisk tisdag. Tomas meddelade herrtruppen i samband med tisdagens träning att han skrivit på för tre nya år. Det blir mycket intressant att fortsätta följa hand hittills mycket starka arbete i klubben. Vi kommer att ha oerhört stor nytta av honom på såväl kort- som lång sikt och att han väljer att skriva ett långtidskontrakt nu trots andra anbud visar väl på att klubben är på väg i rätt riktning med sin verksamhet.

Så säger Johan Allansson i HK Järnvägen från Hallsberg till klubbens hemsida i och med det förlängda kontraktet med Tomas Dunder. Huvudtränaren för herrlaget har ritat på ett nytt 3-årskontrakt mitt under brinnande kvalspel till division 1. Optimismen spirar i Järnvägen och Allansson fyller på:

– Jag tror situationen känns rätt bra för honom just nu med familj, jobb och övriga projekt vid sidan av handbollen. Och jag tror också föreningen kommer att ha stor nytta på sikt av hans ledaregenskaper från det civila där han basar över ca 60 personer på ett framgångsrikt sätt på Solar. Kort och gott, vi är väldigt tillfreds med utvecklingen som föreningen just nu är inne i. Tillsammans med Grundstenen projektet är jag övertygad om att HK Järnvägen kommer att fortsätta ta stora kliv även framöver.

Tomas Dunder är född 1982 och fostrad i HK Järnvägen. Han hade själv en handbollskarriär på uppgång med provspel i Lindesberg innan en knäskada satte stopp. Istället blev det ledarbänken och han förde mellan 2009 och 2012 upp ÖSK Handboll från division 2 till Elitserien på damsidan. Spelare som Linn och Lina Larsson samt Sara Johansson var med på den resan.

Våren 2012 skrev han på för GF Kroppskultur där det blev en kort sejour innan han landade i Hellton. Han tog även de upp till Elitserien och lämnade efter tre säsonger i Karlstad. Från augusti 2016 har han coachat HK Järnvägen och tagit dem från division 3 till kval mot division 1.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here