SverigeCupen fortsätter i Nyköping 2018

Det som följer nedan är ett pressmeddelande från svenska handbollsförbundet.

ANNONS

Svenska Handbollförbundets (SHF) distriktslagsturnering, SverigeCupen, kommer att spelas i Nyköping även 2018. Nyköping har varit spelort för SverigeCupen sedan 2014.

Arrangemanget har från 2014 haft en fantastisk utveckling och erfarenheter och utvärderingar har lett till att SHF beslutat att Nyköpings kommun i samverkan med IFK Nyköping ska arrangera SverigeCupen även 2018. Speldatum 2018 är 9–11 november.

– Vi har sedan premiärarrangemanget i Nyköping 2014 tillsammans varje år utvecklat arrangemanget. Vi ser att spelare, ledare, besökare och samarbetspartners också är mycket nöjda med genomförandet. I SHF:s visionsarbete ingår att utveckla våra arrangemang och vi kan konstatera att vi i Nyköping och på Rosvalla lyckats till 100 procent, säger Svenska Handbollförbundets vd Christer Thelin.

– Det känns roligt att få förlängt förtroende. Vi har väldigt fina arenor i Nyköping, men vi är också stolta över den stora ideella organisation vi byggt upp under dessa år. Det tar tid att skapa ett så stort engagemang som krävs och tillsammans med Nyköpings kommun jobbar vi redan nu på hur vi kan utveckla arrangemanget ännu mer till kommande tillfälle, säger Stefan Germerud, klubbchef i IFK Nyköping och lokal projektledare för SverigeCupen.

– Vi är väldigt stolta över att för femte året i rad få välkomna Svenska Handbollförbundet och alla spelare till Nyköping och Rosvalla. Detta är ett evenemang som sätter Nyköping på kartan. Återkommande kunder är ett bevis på att våra arenor och vårt värdskap håller högsta klass och att vår organisation klarar stora arrangemang. IFK Nyköping gör ett fantastiskt jobb som arrangör och vi är glada över att få samarbeta med en så professionell förening, säger Stig Ekström, verksamhetschef för Nyköpings Arenor.

SVERIGECUPEN
• Ingår som ett led i SHF:s spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare.
• Spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år.
• Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.
• På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare.
• Fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.
• Drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar.
• Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here