Strömnäs GIF – en klubb med bara tjejer

Strömnäs GIF i Piteå, en klubb som består av 150 spelare, har endast tjejlag i klubben. De har bland annat ett damlag som ligger på en fjärde plats i division 2 norra.

ANNONS

Birgitta Edström, som är kanslist i klubben, säger att det är tjejer som vill spela handboll och det är därför det bara finns tjejlag i klubben.

– Handbollen är inte jättestor bland killarna i Piteå, säger Birgitta.

Något år var det ett lag som bestod av killar men det rann ut ur sanden, även deras herrlag de hade i några år försvann.

– Nä, vi gör inget jobb för att locka hit fler killar i nuläget, berättar hon.

Finns flera klubbar i Piteå

Det finns andra klubbar runtom i Piteå som har lag som består av killar; Öjebyn, Lillpite och Norrfjärden där Norrfjärden är det enda Piteå-laget som har ett herrlag i år. På damsidan finns det endast två klubbar i Piteå med lag i div. 2 norra; Strömnäs GIF och Lillpite IF. Detta gör att det blir mycket resande för lagen, den närmsta bortamatchen (bortsett från om Piteå-lagen möts i ett derby) är ungefär två timmar bort.

Tyvärr verkar det svårt just nu att hålla igång flera seniorlag samtidigt. Det vore roligt för både Piteå och Norrland om handbollsspelare runt om i bygden kunde göra någon slags överenskommelse med varandra – en gemensam satsning.

Om exempelvis 3-4 lag startade upp samtidigt skulle det bli ett gemensamt lyft och enklare för alla. Det skulle innebära fler matcher på kortare avstånd och något att bygga vidare på. Som det är nu blir det tufft när det finns något enstaka lag och bortamatcherna är långt bort. Då bygger det på vilka som orkar och vill lägga mycket tid just den säsongen.

Vem tar ledartröjan för ett sådant initiativ?

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here