Spårvägen HF lägger ner sin seniorverksamhet

Ett tråkigt besked kommer på tisdagen – Spårvägen HF har beslutat att lägga ner sin seniorverksamhet, det skriver klubben på sin hemsida. Anledningen är spelarbrist.

”Det är med stor sorg, obeskrivligt stor sorg som styrelsen för Spårvägen HF Stockholm tvingats konstatera att förutsättningarna för att driva vårt A-lag vidare tyvärr har grusats,” skriver klubben på sin hemsida.

Spårvägen HF, som fostrat mängder av elitspelare, har beslutat att lägga ner sin seniorverksamhet. Enligt hemsidan har flera spelare meddelat sent i augusti att de inte är motiverade att fortsätta med handbollen och Spårvägen menar att de inte hinner få ihop tillräckligt med spelare för att kunna ställa upp i seriespel.

”Vi är helt enkelt för få spelare. En bidragande faktor är de rent ut sagt urusla idrottsförutsättningarna i Stockholm. Laget är tilldelat två träningstider i veckan, tisdag och torsdag, tiderna i det första utkastet var 19:30-21:00. Senare ändrades torsdagstiden till 21:00-22:30 den tidigare tiden tilldelades en annan förening. Spårvägen HF är också tilldelade ungdomstider från kl 16:00 må, ti, to, gott om träningstider. Problemet är att tiden mellan 16:00-17:30 inte kan nyttjas, tränare och spelare hinner helt enkelt inte till träning kl 16:00,” skriver klubben.

LÄNK: Spårvägen HF lägger ned sin seniorverksamhet!