Skogäng blir ny huvudansvarig i Huddinge: ”Komplett ledaruppställning”

160522 Skurus tränare Anders Skogäng och tränare Patrik Svarvén under damernas SM-final i handboll mellan Sävehof och Skuru den 22 maj 2016 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det går ingen brist på rutin i Huddinge HK:s ledaruppställning i framtiden. Nu kommer nyheten att Anders Skogäng blir huvudansvarig.

Det fylls på med starka namn på ledarsidan i Huddinges damer. Laget slutade femma i division 2 ÖSV södra i år men har ambitionen att nå till toppen av SHE år 2028.

Sedan tidigare finns som bekant Patrik Svarvén som sportsligt ansvarig, Tomas Ryde och Mats Kardell som dels har hand om spelarutveckling, Erik Larholm som individuell tränare, Thomas Forsberg som ska hålla i målvaktsutbildningar för ledarna i laget och agera bollplank. Och så Anders Skogäng som blir huvudansvarig A-ledare.

– Jag känner mig helt trygg med att Anders kommer ta klubbens damer till Ambition 2028 bland annat med hjälp av Tomas ”Foppa” Forsbergs gedigna och mångåriga erfarenhet av målvaktsarbete och utbildning av instruktörer. Det tillsammans med Erik Larholms insikter för hur detaljerna i det individuella spelet direkt kan vara avgörande för framgång, kommer ta oss långt, säger Patrik Svarvén, sport- och spelidéansvarig i Huddinge HK.

Anders Skogäng jobbade med Svarvén då man tog Skuru till tre SM-finaler. Han har även tidigare tränat Enköpings herrar i division 1 och Ricoh i elitserien, samt varit förbundskapten för U-landslaget för flickor födda 76/77, skriver klubben på hemsidan.

– Vi har nu en komplett ledaruppställning på damsidan som vi är mycket stolta över. Vi går en spännande framtid till mötes, säger Robert Tham, ordförande i Huddinge HK, på hemsidan.