Så kan handbollen fortsätta säsongen i Skåne

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Svenska Handbollförbundet uppdaterar sina beslut angående idrotten i Skåne. Efter att regionen fått nya allmänna råd att förhålla sig till har även handbollen anledningen att anpassa sin verksamhet.

I de närmaste tre veckorna kommer de flesta lag i de lokala serierna få pausa med träning och match.

Undantagen är lag med spelare som födda 2005 och senare som kan ägna sig åt träning utan att spela match.

Skånelagen i Handbollsligan, SHE och de allsvenska serierna kan dessutom hålla ordinarie schema, däremot gäller publiktaket på 50 personer fortsatt till och med 30 november.

Riksidrottsförbundet har sedan tidigare kommit med allmänna råd för aktivitet i hela landet:

* Idrotter där nära fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten, som exempelvis många kampsporter, bör skjuta fram tävlingar och ändra upplägg och innehåll i träning så att nära fysisk kontakt undviks till dess att nya rekommendationer kommer. RF har förtydligat att det är kampsport som avses i första hand, inte exempelvis handboll, basket eller ishockey (reds. anm.).

* Idrottsutövare, ledare och domare ska i möjligaste mån undvika att använda kollektivtrafik i samband med sitt idrottsutövande.

* Idrottsverksamheter ska i den mån det är möjligt genomföras utomhus.

* Idrottsutövare, ledare och domare som reser till eller från regionen ska överväga risken för smittspridning inför deltagande i idrottsevenemang.

* Verksamheter ska skjutas fram eller ställas in om det inte får betydande konsekvenser.

Länk: Angående skärpta allmänna råd i region Skåne