Regionnytt: Skåne projektanställer, Stockholm presenterar pristagare

Camilla Rohlén. Foto: Skånes Handbollförbund.

De lokala handbollförbunden har långtifrån slagit igen för sommaren. I Stockholm har organisationen plockat ut pristagare bland de som driver verksamheten framåt i olika klubbar. Skånehandbollen skapar resurser för en projektanställning som ser til sportens bredd.

Camilla Rohlén förstärker kontorsverksamheten där Emme Adébo och Bjarne Persson finns. Projektanställningen från september och tio månader framåt handlar framförallt om handgripliga arbetsområden; motionshandboll i Handboll fitness och skolsamverkan genom ”Hand The Ball”.

– Det känns riktigt bra att jag framöver kommer att få engagera mig i de frågor som ligger mig närmst om hjärtat, handbollen. Att få driva projekt som jag är delvis insatt i och assistera och lära mig nya arbetsuppgifter på kontoret kommer bli intressant och lärorikt. Jag ser fram emot att få en roll inom förbundet och fortsätta driva Skånsk handboll framåt, säger hon till förbundets hemsida.

”Årets” klara i Stockholm
Årets Unga Ledare, Årets Fair Play,  Årets Eldsjäl och Hederspris för 2019/2020 är klara för Stockholm Handbollförbunds del. Flera starka nomineringar landade i att förbundet valde ut goda representanter som utmärkt sig i de olika kategorierna.

Årets Unga Ledare (max 23 år gammal) 2019/2020 tilldelas Emma Löfvenmark.
”…en mycket positiv person som ständigt bidrar till utveckling både för sig själv men även för alla runt omkring sig.”

Årets Fair Play 2019/2020 går till Erika Eriksson Nylund.
”… är en stark förebild i sitt engagemang och ledarskap inom parahandbollen och bidrar alltid med en sprudlande energi och har en förmåga att skapa en god gemenskap både som spelare och som tränare.”

Årets Eldsjäl 2019/2020 tilldelas Mikael Andersson.
”… har alltid en positiv och lösningsfokuserad inställning i alla kontakter med medlemmar, föreningar och Stockholms Handbollförbund.”

Mottagare av årets hederspris blir Gert Ahlberg.
” Årets hederspris delas ut till en person som har varit aktiv i olika roller inom handbollen sedan 70-talet. […] Framförallt har den mesta av tiden från då fram till dags dato vigts åt att arbeta med, till och för distriktets unga domare.

Pristagare och del av motivering från Stockholms Handbollförbund >>