Pontus Mellegård byter från spelarkarriär till tränarkarriär

Pontus Mellegård byter från spelare till tränare snabbt efter den aktiva spelarkarriärens avslut. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Division 2-laget GF Kroppskultur satsar ungt i tränarrollen. Pontus Mellegård avslutade sin aktiva spelarkarriär i våras. Nu börjar ett nytt kapitel för 30-åringen då han tar över som ny huvudtränare för GF Kroppskulturs herrlag. 

I februari skrev Handbollskanalen om Pontus Mellegårds utlåningsejour till Önnered. Mellegård slöt därmed sin klubbcirkel på ett vackert vis då hans först klubb, moderklubben Önnered, också blev hans sista som aktiv spelare. 30-åringen har varit en del av den svenska topphandbollen under många år där han har tillhört Önnered, Redbergslid och Aranäs.

Handbollsfamiljen Mellegård

Syster Olivia, som tyvärr skadade sig i veckan, spelar till vardags i Köpenhamn och i landslaget. Syskonen Mellegårds pappa Glenn Gustavsson var elitspelare, morbror Mikael spelade 240 matcher i följd för Redbergslid och han på den tiden bärga fem SM-guld. Om inte det vore nog så är syskonens kusin Emil proffs i det tyska Bundesligalaget Wetzlar. Handbollsfamiljen Mellegård får nu en till merit på sin lista i och med huvudtränarrollen för Pontus.

Tränarrollen och mentorn

Laget han tar över, GF Kroppskultur skriver på sin hemsida att det var en ung och ambitiös tränare de var på jakt efter. Något de är övertygade över att de har fått i Pontus Mellegård.

”Efter en lång rekryteringsprocess är vi nu i mål och vi är glada över att vi hade is i magen. Vi tror att Pontus är helt rätt namn för vårt herrlag. Pontus har precis avslutat sin spelarkarriär på elitnivå och har under lång tid haft en stark längtan efter att bli tränare.”, skriver klubben på sin hemsida.

Men Mellegård kommer hjälp, erkänd sådan i Per Johansson. Johansson som till vardags leder det montenegrinska damlandslaget har vid sidan om en roll som mentor i Kroppskultur. När Johansson är i Sverige kommer han att hjälpa till och stötta lagets nya huvudtränare Mellegård och man kan anta att Johansson har en hel del att delge efter över 25 år som tränare på toppnivå.

Källa: GF Kroppskultur