PLAY: Ida och Jonathan nominerade till Årets Eldsjäl

Hon är ledare och drivande kraft i IFK Bankeryd. Han är spelare i IK Lågan och peppare till tioårige Axel. Nu har Ida Westin och Jonathan Hellström nominerats till Årets Eldsjäl.

ANNONS

Det är Folkspel som delar ut priset Årets Eldsjäl i olika kategorier. En hel mängd otroliga människor och verksamheter och i år hittar vi två med handbollskoppling: Ida Westin och Jonathan Hellström.

Ida Westin är handbollstränare, utbildare och styrelseledamot i IFK Bankeryd. Hon berättar i ett reportage på aretseldsjal.se om stoltheten när hennes arbete gör skillnad.

– Ta till exempel när två 13-åriga tjejer i klubben självmant kommer och säger att de vill vara hjälptränare för åttaåringarna. Det där är ett sådant underbart kvitto på att ens engagemang smittar av sig och att man varit med och skapat en miljö där de kan känna sig trygga. Jag kan känna samma stolthet när jag märker att fler och fler tjejer faktiskt vågar döma matcher. Det är härligt att se dem våga och gå in och ta en annan roll.

Jonathan Hellström är 23 år och duktig spelare i IK Lågan, en förening där han även tränar F04 och P05/06. I sitt yrke jobbar han som assistent åt tre autistiska barn på Georgshillsskolan och sju timmar i veckan spenderar han med cp-skadade Axel.

– Det är oerhört lärorikt – även för mig. Jag lär mig nya saker hela tiden, och jag tänker lite annorlunda nu och försöker alltid att hjälpa folk som exempelvis ska gå av en buss men som har svårt för att göra det och så, säger Jonathan Hellström till Årets Eldsjäl.

Till Lokaltidningen Mellanskåne säger han också:

– Lågan har gett mig så mycket, så jag vill ge något tillbaka. Och ideella föreningar lever på att det finns ledare som ställer upp och samtidigt är förebilder för de yngre spelarna.

Rösta på Ida och Jonathan via länkarna:

LÄNK: Ida Westin

LÄNK: Jonathan Hellström

Videokälla: FolkspelSverige

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here