Parahandbollen stärks genom nytt samarbete

Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån.

Nedanstående är ett pressmeddelande från svenska handbollförbundet.

Svenska Handbollförbundet inleder samarbete med stiftelsen Valjeviken i syfte att stärka parahandbollen i Sverige.

Svenska Handbollförbundet är mitt inne i arbetet med att bygga en plattform för parahandboll i klasserna rullstolshandboll och gående handboll. Idag finns ett tjugotal föreningar i landet som har kontinuerlig verksamhet inom parahandboll. Målet är att utveckla tävlingsverksamheter och anpassade utbildning. Samarbetet med stiftelsen Valjeviken skapar möjligheter till vidareutveckling av parahandbollen.

Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet, ser ett samarbete med många vinnare:

– Detta utvecklar sporten ytterligare. Valjeviken gör en viktig insats. Med sin erfarenhet blir Valjeviken också ett stöd till handbollförbundets arbete i att bygga en plattform för parahandbollen. Valjevikens samverkan i sammankomster, läger och utbildningar gör att fler ledare och spelare som deltar i parahandbollen får möjlighet att träffas och träna, utvecklas och utbyta erfarenheter. Med Valjevikens samverkansinsats kommer parahandbollen nå ut till fler i landet. Tillsammans tar vi handbollen in i framtiden, avslutar Robert Wedberg.

– Parahandboll har under många år varit ett självklart inslag på Valjeviken. För oss är parahandbollen en del i stiftelsens utvecklingsarbete att möta fler parasportdeltagare. Samverkan med svensk handboll gör att vi kan ta ännu ett steg framåt och börja forma kommande lägerverksamheter och utbildningar. På sikt ska parahandboll vara ett inslag i Valjevikens folkhögskoleverksamhet. Parahandboll är en sport med fart och spänning men också en sport som präglar förbundets och stiftelsens jämlikhetsvärderingar. Vi märker att intresset ökar, både bland aktiva och ledare, att möta och utvecklas inom parahandbollen. Vårt geografiska område präglas av handboll och vi ser oss på stiftelsen Valjeviken som en del i att vara med att utveckla sporten, säger Daniel Unnerbäck, stiftelsechef på Valjeviken.

I korthet handlar samarbetet med Valjeviken om att:
• Göra sporten tillgänglig för fler personer med funktionsnedsättning
• Bidra till en fortsatt satsning i att bygga parahandbollens plattform,
• Samverka i olika sammankomster, utbildningar och lägerverksamheter
• Få parahadbollen som ett inslag i Valjevikens folkhögskoleverksamhet och skapa utvecklingsmöjligheter för deltagare från hela Sverige att delta i de anpassade handbollsutbildningarna

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here