Östersunds HK satsar mot eliten

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Östersunds HK saknar drag i handbollen i regionen. Under parollen ”Vision 2027” satsar klubben på att få upp sina representationslag till de högsta serierna på sju års sikt.

ÖHK:s herrar håller till i division 3 och damerna spelade division 2 den gångna säsongen. För att få till en meningsfull förändring börjar föreningen hemvävt med målsättningen att ett stort antal egna produkter ska fylla på från grunden.

– Vi vill bli den största och bästa ungdomsklubben inom handbollen i Norrland och det ska vi bli utan att vi tummar på våran policy, alla får vara med och alla får utvecklas i sin takt, jag tror på den modellen, säger herrtränaren Jonas Carlsson till klubbens hemsida.

Några kriterier vill klubben klara av på vägen för att stämma av sin utveckling. När nästnästa säsong är färdigspelad ska såväl damer som herrar avancera till division 1.

Under 2022/23 ska den stora ungdomscupen, tidigare under namnet Östersund Cup, återuppstå.

”I handbollskretsar är det känt att det är ”lättare” att ta sig uppåt genom seriesystemet i dem norra serierna än i dem södra. Och med influenser söderifrån och med en redan kontrakterad erfaren tränare, med ett brett kontaktnät, ska klubben nå sina mål att tillhöra högstaligorna 2027”, skriver Östersunds HK på sin hemsida.

Länk: ÖHK tar ytterligare kliv framåt